Bend Zid Mortal nastavlja sa promocijom svog trećeg studijskog albuma pod nazivom „Monopol i riziko” objavljenog za izdavačku kuću „Take it or leave it“.

Drugi spot sa ovog albuma je urađen za pesmu pod nazivom “Ovo je moj grad”. Režija i montaža su delo Lidije Mićović i Milana Pejnovića. Direktor fotografije je Ivan Žugić. Saksofon u pesmi je svirao Nikola Demonja Jr.

Spot je rađen kao omaž spotu EKV-a za pesmu “Samo par godina za nas” iz 1989. godine. Nakon tog spota u tih par godina počeli smo polako da gubimo sve.

“Spot ima za cilj da nas pokrene da vratimo sve što nam je oduzeto. Počećemo od svog grada a to je svaki grad. Došlo je vreme da glasno kažemo – Ovo je moj grad. Tekst pesme je napisan pre dvadeset godina, stajao sam pred ambasadom, rano ujutro i posmatrao. To što sam zabeležio tada oslikava našu svakodnevicu i danas.” – kaže Goran Šobić Sirano, tekstopisac i kompozitor ove pesme.

 

Ali toliko toga se jutrom dešava u našim gradovima a da nije zabeleženo pa vas Zid Mortal poziva na akciju!

Na sajtu benda, www.zidmortal.com, objavljena je matrica pesme “Ovo je moj grad” za download. Potrebno je da preuzmete pesmu, napišete svoj tekst o svom gradu, opišete nove slike i događaje, snimite vokal i vratite na mail zidmortal@gmail.com.

Svi primereni radovi će biti objavljeni na youtube kanalu benda, a najbolja verzija će biti izvedena na koncertu Zid Mortala, uz gostovanje autora novog teksta.

Link za spot Ovo je moj grad

https://www.youtube.com/watch?v=99a0JF7zluo&feature=youtu.be

Zid Mortal je do sada objavio dva albuma, “Iskon“ 2001. godine i „Svemir i ljudska glupost“ 2005. godine. Svirali su na EXIT festivalu, na prvom Belgrade beer festu, na Zaječarskoj Gitarijadi, kao predgrupa Ribljoj Čorbi, više puta sa Hitom Radija 202 po Srbiji, nekoliko humanitarnih koncerata i dr. Naziv benda nas podseća da je život ograničen i samim tim vredan. Zid Mortal želi da, autentičnom autorskom muzikom pošalje poruku da pravi rock’n’roll može da postoji.

Deezer link

https://www.deezer.com/en/album/72443692

Na albumu su svirali: Nenad Šobić (vokal, gitara), Goran Šobić (gitara), Slobodan Bugarčić (gitara), Željko Adžić (klavir), Đorđe Golubović (bas gitara), Milan Jejina Yeqy (bubanj).

Kao gosti na albumu se pojavljuju: Jovana Milošević (Maraqya), Milena Branković (Trigger), Katarina Popović (Etar), Robert Perić (Feud, Rapid force), Vidoja Božinović – Džindžer (Riblja Čorba), Nikola Zorić (Riblja Čorba), Nikola Demonja Jr.

Snimano u studiju “Devotion”, Beograd

Snimatelj albuma: Marko Živanović

Miks i master: Dragan Petronić

Dizajner omota: Ivan Apostolski Apostol.

Vesti